środa, 28 sierpnia 2013

142. Jęczmienna czekośliwka ♥

Waniliowa, budyniowa jęczmienianka z kakao i śliwkami podduszonymi na patelni z miodem leśnym


Jakie to było pyszne! Te mięciutkie, słodziutkie śliwki ♥
Zapachniało jesienią i czuć ją już wieczorami, aż ogarnia człowieka nostalgia...

Wspomnienia, part 2












18 komentarzy:

  1. Pyszne śniadanko! :)
    Też już powoli czuję jesień, ale staram się o niej nie myśleć i w pełni wykorzystać ostatnie dni lata :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te śliwki brzmią pysznie :) I rzeczywiście trochę dziś u Ciebie jesiennie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. o ja.. kocham śliwki! Ale jęczmienniaki jeszcze nie jadłam, ciekawe to, ciekawe ;)
    Ale łos :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Śliwki są pycha :)
      A to Pan Jeleń! :D

      Usuń
  4. płatki jęczmienne są pyszne, delikatniejsze od owsianych :3 czekolada i śliwka, perfect :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Połaczenie śliwek i kakao bardzo mi odpowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda przeprzeprzeprzeprzepysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. te śliweczki *-* mmm tez ostatnio tak jadłam, pychota !

    OdpowiedzUsuń
  8. czekośliwka, mmm *_* uwielbiam! i polecam w towarzystwie banana :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nostalgia... Czy ja wiem. O ile nostalgia w Twoim odczuciu jest pozytywna, to niech będzie, ale jeśli to smutna melancholia to precz z nia! Jesienią trzeba się uśmiechać:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pozytywna, pozytywna, a nawet produktywna, bo tęsknota za babcinymi pierogami ze śliwkami spowodowała, że właśnie sama je ulepiłam :D Ja tam lubię jesień, każda pora roku ma coś w sobie :)

      Usuń
  10. Śliwki są pyszne, bez dwóch zdań!
    Ach to morze, chciałoby się tam wrócić...

    OdpowiedzUsuń
  11. chyba przegapiłam part 1 wspomnień, zaraz szukam! ; )

    OdpowiedzUsuń
  12. Kolejna porcja fajnych zdjęć :) Widać wakacje były udane :) To najważniejsze :) Śniadanie pyszneee :)

    OdpowiedzUsuń
  13. fajne wspomnienia:) śliwka wygląda extra:)

    OdpowiedzUsuń
  14. śliwki zawsze zmieniają kolor pod wpływem ciepła i są wtedy taaaakie śliczne <3 chyba upiekę dzisiaj z nimi jakieś czekoladowe ciacho ;D to połączenie mnie zawsze zachwyca :)

    OdpowiedzUsuń