środa, 24 lipca 2013

132. American breakfast :)

Amerykańskie pancakes z masłem i syropem klonowym


Ale to było pyszne! :D
W wesołym miasteczku też było super, będzie kilka siniaków, ale było warto :) Wytrząsło mną za wszystkie czasy, haha.

Teraz pora na recenzję, dzisiaj mój debiut z syropem klonowym od Anielskich Przysmaków :)


Naturalnie wita nas uroczy słoiczek, do którego przyczepiona jest karteczka z informacją na temat tego syropu: „Syrop ten produkowany jest w Kanadzie z przezroczystego, o delikatnie żółtym zabarwieniu soku klonu, zawierającego 97% wody. Do uzyskania 1 litra syropu potrzeba ok.. 40 litrów zebranego wczesną wiosną soku. Pierwsza degustacja corocznej produkcji odbywa się tradycyjnie na specjalnie organizowanych w lasach „Przyjęciach klonowych”. Niezwykle popularny w Ameryce syrop klonowy spożywany jest na śniadanie, jako dodatek do pancakes – naleśników podobnych do polskich racuchów.”  Tak też ja go dzisiaj próbuję :) Spotykam się z nim pierwszy raz, moja ciekawość miesza się z ekscytacją, zamaczam łyżeczkę, próbuję i to jest to, smak przypada mi do gustu, teraz kawałeczek masła na moje pancakes, polewam syropem i zajadam - pycha! :)
To był dobry wybór, polecam wszystkim, którzy jeszcze nie próbowali, ma naprawdę ciekawy smak – słodki, trochę karmelowy z lekką ziołowa nutą. 
Czuję, że będzie u mnie gościł częściej :)



42 komentarze:

  1. Ojejku Jej Jaka mega wieża :D W dodatku wygląda przepysznie <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Pancakes wyglądają przecudownie :)Syrop jest bardzo dobry, mi smakuje jak mocna, słodka kawa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zazdroszczę syropu <3
    Śniadanie idealne.

    OdpowiedzUsuń
  4. Będziesz tak miła i podasz skład tego syropu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. www.anielskieprzysmaki.pl-syrop klonowy i chyba cukier:)Monika

      Usuń
    2. Stawiałabym na to, że cukier na pewno i może syrop klonowy. Czy produkt, który nie jest w 100% syropem klonowym może być pod tą nazwą sprzedawany?

      Usuń
    3. www.anielskieprzysmaki.pl-czyżby z wykształcenia krytyk?widocznie może.

      Usuń
    4. Nie, po prostu konsument nie lubiący być wprowadzanym w błąd. A pytanie nie miało być agresywne, bo nie znam regulacji prawnych dot. syropu klonowego i faktycznie interesuje mnie czy takie ograniczenia istnieją.

      Usuń
    5. www.anielskieprzysmaki.pl-wybaczam chociaż troszkę to tak zabrzmiało.Ja się też troszkę bronię ale póki co zapraszam na stronkę:)Monika

      Usuń
    6. www.anielskieprzysmaki.pl-poza tym odpowiedziałam co w składzie:)

      Usuń
  5. Co za apetyczne wieżyczka :) A syrop klonowy uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam syrop klonowy! <3
    i wiesz...też mam w planach wlaśnie takie oryginalne, amerykańskie pancakes z tym syropem, więc mam nadzieję, że jak niedługo dodam (prawie) takie samo śniadanie to się nie obrazisz? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha, ja tak samo :D Miałam robić dzisiaj, z prawdziwego amerykańskiego przepisu, ale masła mi zabrakło :c

      Usuń
    2. Pewnie, że się nie obrażę :) dodawaj, a ja będę z zadowoleniem patrzeć na Twoje pyszne śniadanie :D

      Z masłem są taaaakie cudowne <3

      Usuń
  7. wyglądają jak z restauracji! :))

    OdpowiedzUsuń
  8. O tak, podstawa penkejków, pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  9. klonowy rządzi <3 nie wyobrażam sobie bez niego niektórych placków, mmmm :)

    Super, że się wybawiłaś! A siniaki to pikuś-znikną, a wspomnienia zostaną :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ooch! i jakie kształtne, pięknie się prezentują :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Jakie okrągłe, idealnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. podałabyś przepis na te pancakes? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U góry w zakładce "Przepisy" znajdziesz, robiłam z połowy porcji i wyszło 16 pankejków :)

      Usuń
  13. Twoje pancakes wyglądają idealnie :) a syrop klonowy uwielbiam, tylko jest drogi ;(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w Anielskich przysmakach chyba nie jest aż tak drogi (u mnie w sklepie osiedlowym kosztował około 8zł)
      ale z tego co wiem jest zmieszany z cukrem więc nie jest to w 100% syrop klonowy

      Usuń
    2. www.anielskieprzysmaki.pl-ha ha krytyk się znalazł:)lubiący sztuczne słodziki.Pozdrawiam

      Usuń
  14. jak pierwszy raz jadłam pancakesy z syropem klonowym, to jakoś się nimi nie zachwyciłam, dopiero jak przełożyłam je serkiem wiejskim i polałam syropem, to było to<3

    OdpowiedzUsuń
  15. Śniadanie iście amerykańskie ;D

    OdpowiedzUsuń
  16. tyle pankejków zjadłam , a ani razu nie jadłam tych 'orginalnych' . Muszę spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  17. z syropem klonowym *-* uwielbiam ! używam dzień w dzień ;D amerykańsko na całego ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. ooo:) przypomniały mi się moje amerykańskie śniadania :) oni zwykle podają pancake'i większe, ale oni wszystko mają większe:) osobiście Twoja wersja mi się bardziej podoba:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Dokładnie, u nich wszystko większe, a ja właśnie takie lubię i dzięki :)

    OdpowiedzUsuń
  20. identyczne jak te amerykańskie *.* <3

    OdpowiedzUsuń
  21. uhuhu jak tu światowo dzisiaj ;p i pysznie za pewne :) a pankejki jakie ładne równiutkie Ci wyszły i kolorek ich mi się podoba ;D

    OdpowiedzUsuń
  22. Jakie idealne *.* a syrop klonowy to ja łyżeczką mogę jeść :D

    OdpowiedzUsuń
  23. Jaka pyszna sterta pancakesów :3333 I do tego syrop klonowy - zgłodniałam

    OdpowiedzUsuń
  24. Jak bym chciała wrócić do dzieciństwa ;)

    OdpowiedzUsuń
  25. ja widziałam ekologiczny syrop klonowy za 30 zł o_o

    OdpowiedzUsuń
  26. Cudne śniadanie! Takie pancakes chciałabym sama zjeść. I to z TYM właśnie syropem! Właśnie na tą recenzję wyczekiwałam!!

    OdpowiedzUsuń
  27. Ja używam syropu ryżowego jest bardzo dobry i zdrowy

    OdpowiedzUsuń