wtorek, 19 marca 2013

Ciasto francuskie :>

Parówka w cieście francuskim z serem, ziołami prawasalskimi i ketchupem, herbata z cytryną


Było ostatnio słodko, więc dla odmiany coś na wytrawnie :D Ciasto francuskie to świetny twór, dobre do wszystkiego w każdej formie :)
Na dworze znowu brzydko, spadł śnieg  i w ogóle zawiewa na wszystkie strony. Chętnie bym została w domku, ale niestety muszę się iść zmierzyć z tą nieprzyjazną aurą. Niech moc będzie ze mną! :D
A szczęściarze, którzy nie muszą wychodzić, niech wiedzą, że im zazdroszczę :D 
Nie no żartuję, miłego dnia :) Mogę was poczęstować wypiekiem, chętni? ;)


12 komentarzy:

  1. jak dla mnie to klasyka-uwielbiam to połączenie;D

    OdpowiedzUsuń
  2. No ja poproszę chętnie, bo - co dziwne... - nigdy nie jadłam takiego połączenia, a jestem pewna, że mi posmakuje:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dopiero drugi raz takie robię, ale godne polecenia są :)

      Usuń
  3. ja wpadam! jeszcze nigdy nie jadłam parówki w cieście francuskim, a lubię i jego i drugie;D

    OdpowiedzUsuń
  4. ciasto francuskie kocham! *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciasto francuskie pyszne w kazdej wersji :) nie przepadam za parowkami jednak z checia bym sprobowala :)

    OdpowiedzUsuń
  6. moja mama kilka razy takie zrobiła, są pyszne :) szkoda, że od jakiegoś czasu nie jadam już parówek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czasem mam ochotę na odmienne obiady, to lubię coś podobnego upichcić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też pierwszy raz przyrządziłam je na obiad, a dzisiaj jakoś tak mnie natchnęło i wyszły na śniadanie :D

      Usuń
  8. Ale fajnie zrumienione :) Ja się przymierzam do francuskiego z łososiem i szpinakiem, bo ciasta francuskiego w wersji słonej jeszcze nie próbowałam a u Ciebie się świetnie prezentuje ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co do łososia to pyszne są właśnie roladki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem :)

      Usuń