Amerykańskie pancakes z masłem i syropem klonowym
Ale to było pyszne! :D
W wesołym miasteczku też było super, będzie kilka siniaków, ale było warto :) Wytrząsło mną za wszystkie czasy, haha.
Teraz pora na recenzję, dzisiaj mój debiut z syropem klonowym od Anielskich Przysmaków :)
Naturalnie wita nas uroczy słoiczek, do którego przyczepiona jest karteczka z
informacją na temat tego syropu: „Syrop
ten produkowany jest w Kanadzie z przezroczystego, o delikatnie żółtym
zabarwieniu soku klonu, zawierającego 97% wody. Do uzyskania 1 litra syropu
potrzeba ok.. 40 litrów zebranego wczesną wiosną soku. Pierwsza degustacja
corocznej produkcji odbywa się tradycyjnie na specjalnie organizowanych w
lasach „Przyjęciach klonowych”. Niezwykle popularny w Ameryce syrop klonowy
spożywany jest na śniadanie, jako dodatek do pancakes – naleśników podobnych do
polskich racuchów.” Tak też ja go
dzisiaj próbuję :) Spotykam się z nim pierwszy raz, moja
ciekawość miesza się z ekscytacją, zamaczam łyżeczkę, próbuję i to jest to,
smak przypada mi do gustu, teraz kawałeczek masła na moje pancakes, polewam syropem i
zajadam - pycha! :)
To był dobry wybór, polecam wszystkim, którzy
jeszcze nie próbowali, ma naprawdę ciekawy smak – słodki, trochę karmelowy z lekką ziołowa nutą.
Czuję, że będzie u mnie gościł częściej :)
Ojejku Jej Jaka mega wieża :D W dodatku wygląda przepysznie <3
OdpowiedzUsuńPancakes wyglądają przecudownie :)Syrop jest bardzo dobry, mi smakuje jak mocna, słodka kawa :)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę syropu <3
OdpowiedzUsuńŚniadanie idealne.
Będziesz tak miła i podasz skład tego syropu?
OdpowiedzUsuńwww.anielskieprzysmaki.pl-syrop klonowy i chyba cukier:)Monika
UsuńZgadza się :)
UsuńStawiałabym na to, że cukier na pewno i może syrop klonowy. Czy produkt, który nie jest w 100% syropem klonowym może być pod tą nazwą sprzedawany?
Usuńwww.anielskieprzysmaki.pl-czyżby z wykształcenia krytyk?widocznie może.
UsuńNie, po prostu konsument nie lubiący być wprowadzanym w błąd. A pytanie nie miało być agresywne, bo nie znam regulacji prawnych dot. syropu klonowego i faktycznie interesuje mnie czy takie ograniczenia istnieją.
Usuńwww.anielskieprzysmaki.pl-wybaczam chociaż troszkę to tak zabrzmiało.Ja się też troszkę bronię ale póki co zapraszam na stronkę:)Monika
Usuńwww.anielskieprzysmaki.pl-poza tym odpowiedziałam co w składzie:)
UsuńCo za apetyczne wieżyczka :) A syrop klonowy uwielbiam.
OdpowiedzUsuńuwielbiam syrop klonowy! <3
OdpowiedzUsuńi wiesz...też mam w planach wlaśnie takie oryginalne, amerykańskie pancakes z tym syropem, więc mam nadzieję, że jak niedługo dodam (prawie) takie samo śniadanie to się nie obrazisz? :)
haha, ja tak samo :D Miałam robić dzisiaj, z prawdziwego amerykańskiego przepisu, ale masła mi zabrakło :c
UsuńPewnie, że się nie obrażę :) dodawaj, a ja będę z zadowoleniem patrzeć na Twoje pyszne śniadanie :D
UsuńZ masłem są taaaakie cudowne <3
wyglądają jak z restauracji! :))
OdpowiedzUsuńO tak, podstawa penkejków, pysznie!
OdpowiedzUsuńklonowy rządzi <3 nie wyobrażam sobie bez niego niektórych placków, mmmm :)
OdpowiedzUsuńSuper, że się wybawiłaś! A siniaki to pikuś-znikną, a wspomnienia zostaną :)
Pewnie! :)
Usuńooch! i jakie kształtne, pięknie się prezentują :D
OdpowiedzUsuńJakie okrągłe, idealnie! :)
OdpowiedzUsuńpodałabyś przepis na te pancakes? :)
OdpowiedzUsuńU góry w zakładce "Przepisy" znajdziesz, robiłam z połowy porcji i wyszło 16 pankejków :)
UsuńTwoje pancakes wyglądają idealnie :) a syrop klonowy uwielbiam, tylko jest drogi ;(
OdpowiedzUsuńw Anielskich przysmakach chyba nie jest aż tak drogi (u mnie w sklepie osiedlowym kosztował około 8zł)
Usuńale z tego co wiem jest zmieszany z cukrem więc nie jest to w 100% syrop klonowy
www.anielskieprzysmaki.pl-ha ha krytyk się znalazł:)lubiący sztuczne słodziki.Pozdrawiam
Usuńjak pierwszy raz jadłam pancakesy z syropem klonowym, to jakoś się nimi nie zachwyciłam, dopiero jak przełożyłam je serkiem wiejskim i polałam syropem, to było to<3
OdpowiedzUsuńŚniadanie iście amerykańskie ;D
OdpowiedzUsuńtyle pankejków zjadłam , a ani razu nie jadłam tych 'orginalnych' . Muszę spróbować :D
OdpowiedzUsuńz syropem klonowym *-* uwielbiam ! używam dzień w dzień ;D amerykańsko na całego ! ;)
OdpowiedzUsuńooo:) przypomniały mi się moje amerykańskie śniadania :) oni zwykle podają pancake'i większe, ale oni wszystko mają większe:) osobiście Twoja wersja mi się bardziej podoba:)
OdpowiedzUsuńDokładnie, u nich wszystko większe, a ja właśnie takie lubię i dzięki :)
OdpowiedzUsuńidentyczne jak te amerykańskie *.* <3
OdpowiedzUsuńuhuhu jak tu światowo dzisiaj ;p i pysznie za pewne :) a pankejki jakie ładne równiutkie Ci wyszły i kolorek ich mi się podoba ;D
OdpowiedzUsuńJakie idealne *.* a syrop klonowy to ja łyżeczką mogę jeść :D
OdpowiedzUsuńJaka pyszna sterta pancakesów :3333 I do tego syrop klonowy - zgłodniałam
OdpowiedzUsuńJak bym chciała wrócić do dzieciństwa ;)
OdpowiedzUsuńja widziałam ekologiczny syrop klonowy za 30 zł o_o
OdpowiedzUsuńwszystko co 'eko' i 'bio' jest drogie :P
UsuńNajlepsze standardowe;)
OdpowiedzUsuńCudne śniadanie! Takie pancakes chciałabym sama zjeść. I to z TYM właśnie syropem! Właśnie na tą recenzję wyczekiwałam!!
OdpowiedzUsuńJa używam syropu ryżowego jest bardzo dobry i zdrowy
OdpowiedzUsuń